Car Rental - ΜΟΥΣΕΙΑ

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Βρίσκεται επί της οδού Μανώλη Ανδρόνικου στο κέντρο της πόλης. Όψεις του πολιτισμού που αναπτύχθηκε στη Μακεδονία, κυρίως στην περιοχή της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών νομών, από την αρχή της προϊστορίας μέχρι την ύστερη αρχαιότητα φωτίζονται μέσα από την εκθεσιακή δραστηριότητα του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Στις συλλογές του περιλαμβάνονται αντικείμενα από ανασκαφικά σύνολα από έρευνες σε ολόκληρη την Μακεδονία από το 1912 μέχρι σήμερα.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το μουσείο στεγάζεται σε ένα νεοκλασσικό κτίριο σε σχέδιο του Ερνέστου Τσίλλερ, επί της οδού Προξένου Κορομηλά, δίπλα από τη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης. Υπάρχουν πολλά σημαντικά εκθέματα με το οπλοστάσιο της εποχής να κατέχει δεσπόζουσα θέση, ενώ οι στολές, τα αναμνηστικά και τα προσωπικά αντικείμενα των ηγετών του Μακεδονικού Αγώνα (1904 – 8) κατέχουν επίσης, προεξέχουσα θέση. Οι πολυάριθμες στολές, μια συλλογή από 1.350 σύγχρονες φωτογραφίες, οι επεξηγηματικοί χάρτες, τα βιβλία, οι εφημερίδες, και τα έργα ζωγραφικής του Μακεδονικού τοπίου στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα ολοκληρώνουν την εικόνα του μουσείου.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: Το μουσείο βρίσκεται επί της Λεωφόρου Στρατού, απέναντι από το Πεδίον του Άρεως και ιδρύθηκε το 1994. Στο μουσείο υπάρχουν γλυπτά, τοιχογραφίες, ψηφιδωτά, εικόνες, έργα μεταλλοτεχνίας, νομίσματα, έργα ζωγραφικής τοίχων, υαλικά, κεραμικά και επιγραφές από τα βυζαντινά χρόνια. Έχει μόνιμες εκθέσεις, αίθουσες για προσωρινές θεματικές εκθέσεις, εργαστήρια συντήρησης, και χώρους αποθήκευσης. Σήμερα, τρεις μόνιμες εκθέσεις είναι ανοιχτές, παρουσιάζοντας την κοινωνία και την τέχνη της παλαιοχριστιανικής περιόδου (4ος-7ος μ.Χ. αιώνας) με έμφαση στη μετάβαση από τον αρχαίο κόσμο στον χριστιανισμό.

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ: Το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1973 από τον Μακεδονικό εκπαιδευτική ένωση και βρίσκεται στο κτίριο «Παλαιό Κυβερνείο». Η κατασκευή του κτιρίου πραγματοποιήθηκε γύρω στα 1905-1906 σε σχέδια του αρχιτέκτονα Ελί Μοδιάνο. Οι τέσσερις όροφοι του μουσείου παρουσιάζουν σήμερα τον παραδοσιακό πολιτισμό της Μακεδονίας και της Θράκης με τις συλλογές των 5.000 αντικειμένων (υφαντά, κεντήματα, τοπικές φορεσιές, εργαλεία, όπλα, οικιακών ειδών, μουσικά όργανα, ξυλογλυπτική, ξυλουργική και τον εξοπλισμό μεταλλοτεχνίας).

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ: Βρίσκεται επί της Εγνατίας 154 ( εντός της ΔΕΘ - HELEXPO). Η Μόνιμη Συλλογή του Μουσείου αποτελεί μια από τις πλουσιότερες συλλογές έργων νεότερης ελληνικής τέχνης και καθώς βρίσκεται διαρκώς σε εξέλιξη, παρουσιάζει πάντα ένα δυναμικό πρόσωπο της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας.

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ (ΡΩΜΑΪΚΗΣ) ΑΓΟΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Αρχαία Αγορά, που βρίσκεται μεταξύ των οδών Φιλίππου, Αγνώστου Στρατιώτου, Ολύμπου και Μακεδονικής Αμύνης, βόρεια και σε μικρή απόσταση από την οδό Εγνατία, αποκαλύφθηκε στις αρχαιολογικές ανασκαφές του 1966. Βρέθηκαν πολλά αργυρά νομίσματα, καθώς και λίθινα και μαρμάρινα γλυπτά, ψηφιδωτά δάπεδα, μαρμάρινα σκαλοπάτια, τμήμα λιθόστρωτου δρόμου, οχετοί και αγωγοί αποχέτευσης κ.ά.

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ: Βρίσκεται στο Πεδίον του Άρεως, κοντά στο Αρχαιολογικό και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό τον Οκτώβριο του 2000. Το μουσείο περιλαμβάνει φωτογραφίες της εποχής, στολές του Ελληνικού στρατού της αεροπορίας και του ναυτικού, τα όπλα του Ελληνικού στρατού, αντίγραφα του πυροβολικού και των πλοίων, έργα τέχνης, σκαλιστά σε πέτρα, χάρτες, πίνακες ζωγραφικής, κάρτες, και άλλα παρόμοια αντικείμενα από στρατεύματα, άλλων Βαλκανικών χωρών.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στεγάζεται στην Αποθήκη 1, σ’ ένα διατηρητέο κτίριο στην αποβάθρα 1 του λιμανιού, στο τέλος της παλαιάς προκυμαίας, κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους. Τα εκθέματα περιλαμβάνουν κινηματογραφικές μηχανές λήψης και προβολής, παλιά μέρη και εξαρτήματα κινηματογραφικού εξοπλισμού, δοχεία εμφάνισης κινηματογραφικών φιλμ, φακούς, μηχανήματα υποτιτλισμού κλπ. και κινηματογραφικό υλικό (κινηματογραφικές ταινίες, ταινίες ειδήσεων και κυλίνδρους), φωτογραφίες από σχεδόν δύο χιλιάδες ταινίες, γιγάντιες χειροποίητες αφίσες κινηματογράφου, το μουσικό υπόβαθρο σε όλα τα κινηματογραφικά έργα που κυκλοφόρησαν πριν από το 1995 σε δίσκους βινυλίου LP και CD, και ένα αρχείο κινηματογραφικών ταινιών.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Το μουσείο ιδρύθηκε το 1987 και στεγάζεται στην Αποθήκη 1 στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο ίδιο κτίριο που στεγάζεται και το Μουσείο Κινηματογράφου. Το μουσείο προβαίνει σε αρκετές δράσεις, προωθώντας την τέχνη της φωτογραφίας ενώ σε συνεργασία με τη CEDEFOP έχει θεσπίσει διεθνές βραβείο και από το 2008 διοργανώνει το διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας “Photobiennale”. Αξίζει να απολαύσετε ένα ρόφημα στο καφέ του χώρου με την υπέροχη θέα προς το παραλιακό μέτωπο της πόλης.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΤΑΤΟΥΡΚ: Το Μουσείο Ατατούρκ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στην οδό Αποστόλου Παύλου, που βρίσκεται πίσω ακριβώς από το Τουρκικό Προξενείο. Το Μουσείο Ατατούρκ δέχεται πολλούς επισκέπτες από την Τουρκία καθως διοργανώνονται δεκάδες προσκυνηματικές εκδρομές από Τούρκους που θέλουν να επισκεφθούν το σπίτι του Κεμάλ.

ΜΟΥΣΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το μουσείο ιδρύθηκε από την Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και βρίσκεται στο κέντρο της πόλης στο χώρο της αγοράς Μοδιάνο και άνοιξε τις πόρτες του τον Μάρτιο του 1997 έχοντας ως κύριο σκοπό του να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης.