Ηλικία Οδηγού

Ελάχιστο όριο ηλικίας είναι τα 23 έτη. Ανώτατο όριο ηλικίας τα 70 έτη. Για τα αυτοκίνητα που ανήκουν στις κατηγορίες M, Van, η ελάχιστη ηλικία είναι 25 έτη.

Άδεια Οδηγήσεως

Απαιτείται Ελληνική έγκυρη άδεια οδήγησης, ή Ευρωπαϊκή (για τις χώρες εντός Ε.Ε.), ή Διεθνή (για τις χώρες εκτός Ε.Ε.) που να έχει εκδοθεί τουλάχιστον 1 έτος πριν από την ενοικίαση.

Ταυτότητα / Διαβατήριο

Απαιτείται έγκυρο δελτίο ταυτότητας (για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.) ή Διαβατήριο. Η άδεια οδήγησης, το διαβατήριο ή ταυτότητα πρέπει να είναι τα πρωτότυπα (γνήσια). Φαξ ή φωτοτυπίες δε γίνονται αποδεκτές.

Κράτηση

Σε περίπτωση κράτησης μέσω του διαδικτυακού ιστοτόπου της "Today rent a car", ο χρήστης θα λάβει μήνυμα επιβεβαίωσης εντός 1-2 εργάσιμων ημερών. Η κράτηση θα ισχύει αμέσως μετά το μήνυμα επιβεβαίωσης από την "Today rent a car". Ο χρήστης υποχρεούται να ελέγξει αμέσως την ορθότητα όλων των στοιχείων της επιβεβαίωσης. H "Today rent a car" δεν φέρει ευθύνη για τυχόν λανθασμένα στοιχεία που καταχωρεί ο χρήστης στην ιστοσελίδα της. Κρατήσεις εντός 48 ωρών γίνονται μόνο τηλεφωνικά. Διευκρινίζεται ότι κράτηση μέσω της ιστοσελίδας μας, θεωρείται ενεργή όταν έχει εξοφληθεί τουλάχιστον το 30% της συνολικού κόστους κράτησης (σε περίπτωση πληρωμής μέσω χρεωστικής\πιστωτικής κάρτας) ή έχει προηγηθεί επικοινωνία εκ μέρους του ενοικιαστή, για την εγκυρότητα της κράτησης (σε περίπτωση πληρωμής μέσω τραπεζικής κατάθεσης).

Παραλαβή / Παράδοση

Για παραλαβή / παράδοση στα σημεία εξυπηρέτησης δεν υπάρχει χρέωση, εφόσον πρόκειται για κρατήσεις άνω των 3 ημερών. Για παραλαβή / παράδοση στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης  δεν υπάρχει χρέωση, εφόσον πρόκειται για κρατήσεις άνω των 10 ημερών. Παραλαβή / παράδοση, πραγματοποιείται σε όποιο σημείο επιθυμεί ο πελάτης, κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο μας.

  • Για παράδοση / παραλαβή εκτός Θεσσαλονίκης υπάρχει χρέωση αναλόγως χιλιομετρικής απόστασης.
  • Εάν η παράδοση / παραλαβή γίνεται πέραν του ωραρίου λειτουργίας υφίσταται χρέωση 20 ευρώ.

Παράταση Ενοικίασης

Εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί παράταση της αρχικής συμφωνηθείσας ενοικίασης του οχήματος, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την "Today rent a car" τηλεφωνικώς 2 ημέρες πριν την λήξη της αρχικής μίσθωσης, έτσι ώστε να σημειωθεί η παράταση της ενοικίασης στο Μισθωτήριο Συμβόλαιο. Διαφορετικά θα υπάρξει χρέωση. Οι ασφαλιστικές καλύψεις είναι έγκυρες και καλύπτουν το αυτοκίνητο μόνο για την χρονική περίοδο που έχει συμφωνηθεί και αναφέρεται στο μισθωτήριο συμβόλαιο.

Aλλαγή Κράτησης

Αλλαγή κράτησης μπορεί να γίνει κατόπιν επικοινωνίας και συνεπάγεται και υπολογισμός της τιμής εκ νέου, σύμφωνα με τα διαθέσιμα οχήματα, στις τιμές που ισχύουν την στιγμή εκείνη.

Όροι Ακύρωσης Κράτησης

Η ακύρωση της κράτησης μπορεί να γίνει είτε μέσω της ιστοσελίδας μας www.todayrentacar.gr είτε επικοινωνώντας με τα τηλέφωνα που αναγράφονται στην ιστοσελίδα. Σημειώνεται πως τυχόν τραπεζικά έξοδα βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο το μισθωτή. Σε περίπτωση ακύρωσης, εφόσον πραγματοποιηθεί εώς και 10 ημέρες πριν από την ημερομηνία παραλαβής, δεν υπάρχει κάποια χρέωση. Διαφορετικά, η "Τoday rent a car" δικαιούται να παρακρατήσει τα παρακάτω ακυρωτικά τέλη:
30% επι του συνολικού κόστους ενοικίασης, για ακυρώσεις που δηλώνονται από μία (1) έως και Εννέα (9) ημέρες προ της ημερομηνίας έναρξης της ενοικίασης.

Σε περίπτωση που η ενοικίαση είναι είτε την ίδια ημέρα ή δεν εμφανιστεί ο πελάτης στο συμφωνημένο χρόνο και τόπο το συνολικό κόστος ενοικίασης δεν επιστρέφεται.

Σε περίπτωση μακροχρόνιας μίσθωσης, (διάρκεια μίσθωσης, 1 (ένα)  έτος τουλάχιστον), εάν ο ενοικιαστής επιθυμεί να επιστρέψει το αυτοκίνητο νωρίτερα, υποχρεούται σε ρήτρα πληρωμής, ίση με το ποσό των 6 (έξι) μηνιαίων μισθωμάτων. Εάν απομένουν λιγότεροι μήνες εώς ότου λήξει η μαχροχρόνια μίσθωση, τότε υποχρεούται προς αποπληρωμή των υπόλοιπων μηνιαίων μισθωμάτων.

Επίπλέον, σε περίπτωση που ο οδηγός δεν έχει μαζί του το πρωτότυπο δίπλωμα οδήγησης σε ισχύ (Ελληνικό/Ευρωπαικό ή διεθνές) και την ταυτότητα ή το διαβατήριο (όχι φωτοτυπίες) το όχημα δεν θα παραδίδεται και το συνολικό κόστος ενοικίασης δεν θα επιστρέφεται.

Μέθοδος Πληρωμής

Η πληρωμή του κόστους ενοικίασης δύναται να πραγματοποιηθεί με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα, μετρητά ή με τραπεζική μεταφορά χρημάτων.Για την ενοικίαση απαιτείται πάντα πιστωτική κάρτα στο όνομά του οδηγού / ενοικιαστή για λόγους εγγύησης, έστω και αν εξοφλήσει την ενοικίαση με μετρητά. 

Εγγύηση

Χρηματικό ποσό ίσο με το ποσό της ευθύνης του ενοικιαστή θα πρέπει να εγκριθεί - δεσμευθεί από την πιστωτική κάρτα του οδηγού κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου. Το ποσό αυτό θα αποδεσμευθεί Κατά την επιστροφή / παράδοση του αυτοκινήτου, εφόσον αυτό ελεγχθεί και εφόσον δεν προκύψουν άλλες χρεώσεις. Η αποδέσμευση του ποσού της εγγύησης διαρκεί ανάλογα με την τράπεζα σας. Δεν είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε τραπεζικά τέλη ή τραπεζικά έξοδα που σχετίζονται με αυτήν την διαδικασία. Κάρτες τρίτων δεν γίνονται δεκτές, εκτός αν υπάρχει έγγραφη επικυρωμένη εξουσιοδότηση.

Δύναται η πληρωμή του ποσού της εγγύησης να γίνει και σε μετρητά, ανάλογα την κατηγορία του αυτοκινήτου. Η εγγύηση επιστρέφεται μετά την λήξη της ενοικίασης, εφόσον δεν προκύψουν ζημίες στο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση μακροχόνιας κράτησης εκτός από εγγύηση απαιτείται και προκαταβολή, η οποία αποτελεί μέρος του συνολικού μισθώματος και δεν επιστρέφεται.

Διάρκεια Μίσθωσης

Ελάχιστη περίοδος ενοικίασης είναι μια Ημέρα (24 ώρες). Η μίσθωση των οχημάτων υπολογίζεται ανά 24 ώρες, τυχόν καθυστέρηση πάνω από 2 ώρες, χρεώνεται με επιπλέον μέρα. Σε περίπτωση που το αυτοκίνητο επιστραφεί νωρίτερα απο ότι είχε αρχικα συμφωνηθεί, δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων.

Αλλαγή Τύπου Αυτοκινήτου

Η "Today rent a car" έχει το δικαίωμα σε ειδικές περιπτώσεις ή αναλόγως διαθεσιμότητας να παραδώσει διαφορετικό τύπο αυτοκινήτου από αυτό της αρχικής κράτησης με ένα αντίστοιχης ή μεγαλύτερης κατηγορίας.

Πολιτική Καυσίμου

Ο ενοικιαστής πρέπει να παραδώσει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που ήταν στη δεξαμενή κατά την παραλαβή. Το επιπλέον καύσιμο που τυχόν υπάρχει στο ρεζερβουάρ του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου που επιστρέφεται δεν συμψηφίζεται.

Μεταφορά με Πλοίο

Απαιτείται έγγραφη έγκριση της "Today rent a car" για την μεταφορά του αυτοκινήτου με πλοίο.

Εκμίσθωση Εκτός Ελλάδος

Η εκμίσθωση του οχήματος έξω από τα σύνορα της Ελλάδας δεν επιτρέπεται.

Πρόστιμα και Παραβάσεις / Έξοδα Τροχαίων Παραβάσεων και Προστίμων

Πρόστιμα και Παραβάσεις Κυκλοφορίας και Στάθμευσης και οι όποιες επακόλουθες κυρώσεις που προκύπτουν από παραβιάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας καταβάλλονται και επιβαρύνουν τον ενοικιαστή. Ο ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για την πληρωμή των προστίμων που μπορεί να προκύψουν από παραβάσεις του Κ.Ο.Κ. κατά την διάρκεια της ενοικίασης του αυτοκινήτου. Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν από τον ενοικιαστή και χρειαστεί μεσολάβηση της εταιρείας "Today rent a car" για την πληρωμή τους, θα υπάρξει επιβάρυνση 20,00€ πέραν του κόστους παράβασης.

Κλειδί Αυτοκινήτου

O ενοικιαστής είναι υπεύθυνος για πιθανή απώλεια ή καταστροφή του κλειδιού του αυτοκινήτου, καθώς δεν καλύπτεται από την παρεχόμενη ασφάλειά μας.

Εσωτερικό Αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που το όχημα επιστραφεί με λεκέδες, άμμο, τρίχες κλπ. που απαιτούν ειδικό καθαρισμό ο ενοικιαστής επιβαρύνεται με το ποσό των 80,00€. Σε περίπτωση φθοράς με υπαιτιότητα του μισθωτή (π.χ. κάψιμο), θα υπάρχει αντίστοιχη χρέωση, αναλόγως της ζημιάς.

Έξοδα Φακέλου Ατυχήματος

Ο οδηγός χρεώνεται 20 ευρώ σε περίπτωση ατυχήματος, υπαιτιότητάς του. Το ποσό αυτό δεν επιστρέφεται.

Χρέωση Χιλιομέτρων

Τα ελεύθερα χιλιόμετρα είναι 150 ημερησίως. Τα χιλιόμετρα για κρατήσεις άνω των 14 ημερών είναι ελεύθερα, με το μηνιαίο όριο δωρεάν χιλιομέτρων να είναι έως 2.000χλμ. Ετήσιο όριο χιλιομέτρων είναι τα 20.000 χιλιόμετρα. Τα επιπλέον χιλιόμετρα χρεώνονται από 0,20 €/χλμ έως 0,40 €/χλμ αναλόγως κατηγορίας αυτοκινήτου.

Πρόσθετος εξοπλισμός - Αξεσουάρ

Δεύτερος οδηγός Δωρεάν,
Πλοηγός GPS Χρέωση 4 € ημερησίως. (Aνώτατη χρέωση 30 ευρώ),
Bρεφικό καθισμα Χρέωση 3 € ημερησίως. (Το 2o βρεφικό κάθισμα δωρεάν) (Aνώτατη χρέωση 30 ευρώ),
Παιδικό κάθισμα Χρέωση 3 € ημερησίως. (Το 2o παιδικό κάθισμα δωρεάν) (Aνώτατη χρέωση 30 ευρώ),
Παιδικό κάθισμα (Booster) Χρέωση 3 € ημερησίως. (Το 2o booster κάθισμα δωρεάν) (Aνώτατη χρέωση 30 ευρώ),
Αλυσίδες χιονιού Χρέωση 3 € ημερησίως. (Aνώτατη χρέωση 20 ευρώ),
WIFI Δίκτυο Χρέωση 10 € ημερησίως.
(Ο πρόσθετος εξοπλισμός και τα αξεσουάρ διατίθενται μόνο μετά από κράτηση).

 

Ασφάλιση

Κάθε όχημα της "Today rent a car" έχει βασική ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης, η οποία περιλαμβάνει:

1) Θάνατο και σωματικές βλάβες τρίτων (εξαιρουμένου του οδηγού) έως € 1.220.000 ανά θύμα.
2) Υλικές ζημιές προς τρίτους (εκτός του οχήματος της "Today rent a car") μέχρι το ποσό των € 1.220.000.
3) Οδική βοήθεια και φροντίδα ατυχήματος.
4) Προσωπικό ατύχημα οδηγού εώς € 15.000.
5) Νομική κάλυψη.

Ο μισθωτής είναι υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά, κλοπή (μερική ή ολική) ή πυρκαγιά προκληθεί στο μισθωμένο όχημα μέχρι την εμπορική του αξία κατά το χρόνο του ατυχήματος / κλοπής. Ο μισθωτής πληρώνει για τη ζημιά του αυτοκινήτου της "Τοday rent a car", ανεξαρτήτως υπαιτιότητας και του επιστρέφεται το καταβληθέν ποσόν όταν και εφόσον η "Today rent a car" αποζημιωθεί. Ελάχιστη εγγύηση: € 500,00 

 

 

Απαλλαγή Ευθύνης (CDW):

Η κάλυψη (CDW) περιορίζει την ευθύνη του μισθωτή για την αποκατάσταση των ζημιών του αυτοκινήτου μέχρι του ποσού απαλλαγής, καταβάλλοντας επιπλέον ημερησίως το εξής ποσό:

1) κατηγορίες Α, B,                 απαλλαγή  € 3500 με ημερήσιο κόστος € 5.00
2) κατηγορίες C                      απαλλαγή  € 4000 με ημερήσιο κόστος € 7.00
3) κατηγορίες C Diesel, D, E,   απαλλαγή  € 4500 με ημερήσιο κόστος  € 8.00
4) κατηγορίες D Diesel, F, G,   απαλλαγή  € 4800 με ημερήσιο κόστος  € 9.00
5) κατηγορίες G Diesel, V        απαλλαγή  € 5000 με ημερήσιο κόστος  €10.00
6) κατηγορίες Μ, V Plus          απαλλαγή  € 7000  με ημερήσιο κόστος €15.00 

Σημείωση: Η κάλυψη (CDW) είναι διαθέσιμη για κρατήσεις άνω των 30 ημερών, ενώ για τις κατηγορίες Μ, V Plus, ισχύει για κρατήσεις άνω των 30 ημερών. Δεν καλύπτονται ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα, καταστροφή καθισμάτων ή γενικά εσωτερικού χώρου, απώλεια των κλειδιών και για οποιαδήποτε απώλεια εξαρτήματος ή πρόσθετου εξοπλισμού του οχήματος. Η συγκεκριμένη κάλυψη, ενδέχεται να μην ισχύει για όλα τα οχήματα. Επικοινωνήστε με την " Today rent a car" για περισσότερες πληροφορίες. Ελάχιστη εγγύηση:Το ποσό της εκάστοτε απαλλαγής.

 

Μερική Απαλλαγή Ευθύνης (SCDW):

Ο μισθωτής επιλέγοντας την κάλυψη αυτή μειώνει το ποσό ευθύνης του (της απαλλαγής) για την αποκατάσταση των ζημιών ακόμα περισσότερο καταβάλλοντας επιπλέον ημερησίως:

1) κατηγοριες Α, B,               απαλλαγή € 1800 με ημερήσιο κόστος € 7.00
2) κατηγορίες C                    απαλλαγή € 2000 με ημερήσιο κόστος € 9.00
3) κατηγορίες C Diesel, D, E,  απαλλαγή € 2200 με ημερήσιο κόστος €10.00
4) κατηγορίες D Diesel, F, G,  απαλλαγή € 2600 με ημερήσιο κόστος €12.00
5) κατηγορίες G Diesel, V       απαλλαγή € 3800 με ημερήσιο κόστος €13.00

Σημείωση: Η κάλυψη (SCDW) είναι διαθέσιμη για κρατήσεις άνω των 30 ημερών, ενώ για τις κατηγορίες Μ, V Plus, ισχύει για κρατήσεις άνω των 30 ημερών. Δεν καλύπτονται ζημιές στο κάτω μέρος του οχήματος, ζάντες, τάσια, ελαστικά, καθρέπτες, κεραία, κρύσταλλα, καταστροφή καθισμάτων ή γενικά εσωτερικού χώρου, απώλεια των κλειδιών και για οποιαδήποτε απώλεια εξαρτήματος του οχήματος. Η συγκεκριμένη κάλυψη, ενδέχεται να μην ισχύει για όλα τα οχήματα. Επικοινωνήστε με την "Today rent a car" για περισσότερες πληροφορίες. Ελάχιστη εγγύηση: Το ποσό της εκάστοτε απαλλαγής.0 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Καμία Aσφαλιστική Κάλυψη Δεν Ισχύει: - Για ζημιές που προκλήθηκαν κατά παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
- Για οτιδήποτε συμβεί και διαπιστωθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια οινοπνεύματος ή ναρκωτικών ουσιών.
- Για ζημιές που έχουν προκληθεί στο αυτοκίνητο από οδήγηση σε μη ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ή κατά τη μεταφορά του με πλοίο.
- Για ζημιές που προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο από πρόθεση ή αμέλεια ή από χρήση λάθος καυσίμου.
- Για ζημιές στο εσωτερικό του μισθωμένου αυτοκινήτου, καθώς και για απώλεια-καταστροφή του πρόσθετου εξοπλισμού-αξεσουάρ.
- Για ζημιές που προέκυψαν από αθέτηση των όρων της σύμβασης.
- Για προσωπικά αντικείμενα που βρίσκονται μέσα στο αυτοκίνητο.
- Για ατυχήματα που προκλήθηκαν με οδηγό μη δηλωμένο στο μισθωτήριο συμβόλαιο.
- Για ατυχήματα για τα οποία ο μισθωτής δεν έχει ενημερώσει την "Τoday rent a car" και σε περίπτωση που δεν προσκομιστεί καταγραφή
του συμβάντος από την τροχαία ή την υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος της ασφαλιστικής εταιρίας που είναι ασφαλισμένα τα οχήματα της
"Today rent a car".

Αλλαγές στους Όρους και Προϋποθέσεις

Η "Τοday rent a car" έχει το δικαίωμα να τροποποιήσει το σύνολο ή οποιονδήποτε από τους ανωτέρω όρους / τιμές και προϋποθέσεις ενοικίασης αυτοκινήτου χωρίς περαιτέρω ειδοποίηση. Παρακαλούμε να επισκέπτεστε και να διαβάζετε το τμήμα που σας αφορά από τους όρους και τις προϋποθέσεις της εταιρείας συχνά ή κάθε φορά που θα χρειαστεί να κάνετε μια κράτηση.

 

Αρμόδια Δικαστήρια

Tα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνα για την επίλυση οποιονδήποτε προβλημάτων ή διαφορών που μπορεί να προκύψουν.